Podcast opnemen

mobiele radiostudio en locatieset voor locatie-uitzendingen

Van plan om te beginnen met eigen Podcasting? Wil je je bedrijf positioneren en hiervoor Podcast marketing gaan inzetten? Misschien heb je weinig ervaring in het produceren van een podcast. Voor potcast-opname leveren wij onze podcast studio. In deze set is alles aan boord om 1 of meerdere gasten te interviewen en hiervan later een podcast te maken.

Wat is een podcast?
Een podcast is niets anders dan een audiobestand dat online te beluisteren is. Een podcast kan een radioshow zijn van een DJ of een interview door een journalist met gasten. Het belang van een podcast is dat de gegevens worden gedigitaliseerd en online te beluisteren zijn. Is podcast hetzelfde als radio?Het antwoord is NEE. Op het moment dat je de radio aanzet hangt het er vanaf welke DJ er aan het draaien is en of de muziek je aanspreekt. Bij een podcast bepaal je zelf waarnaar je luistert.

Hoe maak je een podcast?
Om een podcast op te nemen heb je verschillende apparaten nodig. Voor een professionele podcast huur je een podcast studio. Dit is een studio op een locatie die je zelf uitkiest. In de podcast studio zit alle apparatuur om een muziek (DJ) podcast te maken of een interview op te nemen. Denk hierbij aan hardware zoals een digitale mixer, microfoons, processing, en de juiste software. In tegenstelling tot een normale uitzending op locatie wordt een podcast niet live uitgezonden maar opgenomen en later bewerkt.

Populaire podcasts:
Steeds meer bedrijven, instellingen en DJ’s maken gebruik van een podcast. Populaire podcasts zijn die van A State of trance van Armin van Buuren. Maar ook podcasts van Nike zijn populair. Bij de productie van de Nike podcasts is onze podcast studio gebruikt.

Een Podcast studio huren?
Wij verhuren Podcast studio’s. Maak je wensen kenbaar en wij stemmen de benodigde apparatuur hierop af. Een podcast studio kunnen we bijna overal plaatsen. Bij iedere podcast-opname is een ervaren technicus van ons aanwezig. Na afloop van de opname sturen wij de opname-file naar je toe en kun je aan de slag met editen en de podcast gaan uploaden naar je podcast kanaal.