Streaming Event

mobiele radiostudio en locatieset voor locatie-uitzendingen

Je hoort het steeds meer om je heen: een streaming event. Een Livestream Event of een Online Event. Hier leggen we je uit wat dit nu precies is en hoe een dergelijk Event in zijn werk gaat.

Een Streaming Event is een beeldproductie voor publiek dat niet aanwezig is maar meekijkt via een link. Een streaming event kan live zijn of is eerder opgenomen. Een event dat je live kunt volgen heet een Livestream Event. In de volksmond noemt men het ook wel een Online Event.

Zon’n livestream event, hoe gaat dat in zijn werk

Voor een livestream event is een decor nodig. Je gaat namelijk een boodschap via beeld uitzenden. Om alles goed in beeld te brengen zijn er camera’s nodig en goede verlichting. De camera’s kunnen een vaste positie hebben. In dit geval staan de camera’s op een statief. De beelden komen binnen bij een beeldregisseur. De beeldregisseur schakelt tussen de beelden. Het is ook mogelijk om het Streaming Event met bemande camera’s in beeld te brengen. Ook hiervoor geldt dat de beeldregisseur de eindmix maakt naar de kijker toe. Voordat het beeld bij de kijker is stuurt de beeldregisseur het signaal eerst naar een streaming-platform. De kijker maakt contact met dit streaming-platform. Bekende streaming-platforms voor Livestream Events zijn Youtube, Vimeo of Twitch.
Verder is het mogelijk om Teams of Zoom te integreren in het beeld.

Wij zijn gespecialiseerd in Livestream Events. Vanuit onze broadcast tak hebben wij altijd met livestreams te maken. Ook professionele verlichting is iets waar we ruime ervaring mee hebben. Dit hebben we uitgebreid met camera’s en beeldtechniek. Hierdoor zijn wij in staat ieder type livestream event te produceren.

Vaste Livestream Event Studio nodig?

Wij een makkelijk te bereiken vaste studio. In de studio hangt een basis-set licht die uit te breiden is naar het doel van de productie. De studio is bereikbaar via een loopdeur en via een grote roldeur. In de ruimte kan 1 grote setting gebouwd worden of een aantal kleine settings. De ruimte is verwarmbaar en is voorzien van voldoende stroom. De vloer is glad beton. Hierover kan vloerbedekking worden gelegd. De ruimte is makkelijk toegankelijk voor decoratie, planten en bloemen. Aan de hand van de inrichting maken we een camera-opstelling.Heb je plannen om een Livestream Event te organiseren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.